Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

неделя, 28 октомври 2012 г.

ПАЛАЧИНКИ С КИСЕЛО МЛЯКО






Необходими продукти:

3 яйца
2 супени лъжици олио
200 гр кисело мляко
200 гр брашно
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат


Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте яйцата.


Разредете киселото мляко с малко студена вода, така че да направите гъст айран. Добавете го към разбитите яйца.


Добавете содата и олиото и разбъркайте сместа. Изсипете постепенно брашното и разбъркате до образуване на гладка и гъста каша.


Намажете с олио дъното на тефлонов тиган и го загрейте на висока степен. С помощта на малко черпаче, загребете от сместа и изсипете в тигана. С въртеливи движения на тигана разпределете сместа, така че да образувате палачинки с диаметър около 18 см.


Печете всяка палачинка от двете страни за кратко, извадете ги и още топли ги намажете с краве масло. 



След всяка палачинка похлупвайте с голям капак, за да се задушат и да останат меки. Сервирайте палачинките още топли, с пълнеж по ваше желание.




Палачинките стават разкошни поръсени с пудра захар.




ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))





8 коментара:

  1. Най-хубавия сайт с много снимки,което много ми харесва.Браво,Наде,продължавай в същия дух.Палачинките изглеждат много вкусни.Никога не съм правила с кисело мляко,правя ги с прясно.Не залепват ли с киселото мляко.Трябва да пробвам.За колко порции са с тези продукти?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за милия коментар! :))) Радвам се, че ви харесва моя кулинарен блог. Аз също не бях правила до този момент палачинки с кисело мляко, но нямах прясно и затова реших да импровизирам. Палачинките се получиха много пухкави и изобщо не залепваха. Ще се радвам да опитате тази рецепта и да споделите резултата :))) А за бройката не си спомням точно, тъй като я правих преди повече от месец, но някъде около 10 броя мисля, че се получиха...но те стават малко по-дебели от тези с прясно мляко и диаметърът им е по-малък от стандартните.
    Поздрави и приятна вечер! :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Наде,аз направих пала4инките с кисело мляко,но вместо вода разредих киселото мляко с прясно и наистина стават по-дебелички,като катми ,даже аз им викам катмички:)) и стават мекички.Продължавай все така да слагаш снимки.Ако имащ рецепта за катми я сложи.Поздрави: Дени

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Дени! Радвам се, че си изпробвала рецептата и си импровизирала! Ще изпробвам и твоя вариант. А за рецепта за катми ще сложа при първа възможност! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей ,Наде,ще се радвам да сложиш рецепта и за грис халва ама така да е с повече грис.Аз слагам 400гр грис на 800 вода и малко повече олио да стане по мазничка,че пък с 200 грис на 600 вода нещо не ми стана добре,Имам и друг проблем не знам защо като съм вкъщи тжоя сайт не ми се отваря и ми е много кофти,че мога да ти го гледам само на работа.Поздрави Дени:).Не знам на други хора дали имат този проблем при отварянето на тжоя сайт.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, Наде,
    Аз не обичам да готвя, но с твоите рецепти се забавлявам в кухнята. Благодаря, всичко е много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за хубавите палачинки. Всичко ми се иска изпробвам.Наде с теб е толкова лесно да се готви. Благодаря, че те има!

    ОтговорИзтриване