вторник, 9 октомври 2012 г.

ЗАБУЛЕНИ ЯЙЦА В ДОМАТЕН СОС






Рецептата за тези забулени яйца научих един ден от една комшийка, когато се чудих какво да сготвя много набързо за вечеря. Нямах време да приготвям сложни вечери, а и исках нещо леко  като ястие и затова реших все пак да изпробвам рецептата. А ето и какво ви е необходимо за да  ги приготвите:


Необходими продукти за 1 порция:

3 яйца
2 средно големи домата ( настъргани на едро)
зехтин или олио
сол 
магданоз

Начин на приготвяне:

Настържете доматите на едро ( аз използвах домати от буркан и ги нарязах на ситно с нож).


Изсипете ги в дълбок тиган (уок) и прибавете 2 -3 супени лъжици олио или зехтин.


Оставете доматите да поврат 2-3 минути преди да сложите яйцата. Измийте добре яйцата, подсушете ги и внимателно ги чукнете едно след друго в тигана, върху доматите.


Пържете яйцата до готовност. По време на пърженето, с помощта на лъжица, ги обливайте с част от соса, за да може по-лесно да се забулят. Извадете ги в подходяща чиния, с помощта на решетъчна лъжица. Посолете на вкус. Сервирайте още докато са топли, поръсени с пресен магданоз.




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))







2 коментара: