Рецептата за тези забулени яйца научих един ден от една комшийка, когато се чудих какво да сготвя много набързо за вечеря. Нямах време да приготвям сложни вечери, а и исках нещо леко като ястие и затова реших все пак да изпробвам рецептата. А ето и какво ви е необходимо за да ги приготвите:
Необходими продукти за 1 порция:
3 яйца
2 средно големи домата ( настъргани на едро)
зехтин или олио
сол
магданоз
Начин на приготвяне:
Настържете доматите на едро ( аз използвах домати от буркан и ги нарязах на ситно с нож).
Изсипете ги в дълбок тиган (уок) и прибавете 2 -3 супени лъжици олио или зехтин.
Оставете доматите да поврат 2-3 минути преди да сложите яйцата. Измийте добре яйцата, подсушете ги и внимателно ги чукнете едно след друго в тигана, върху доматите.
Пържете яйцата до готовност. По време на пърженето, с помощта на лъжица, ги обливайте с част от соса, за да може по-лесно да се забулят. Извадете ги в подходяща чиния, с помощта на решетъчна лъжица. Посолете на вкус. Сервирайте още докато са топли, поръсени с пресен магданоз.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
i malko sirene stava straxotno
ОтговорИзтриванеНаистина със сирене ще стане страхотно
ОтговорИзтриване