Необходими продукти за 4 порции:
100 гр млечен шоколад
100 гр безсолно краве масло
3 броя средно големи яйца
120 гр захар
65 брашно
20 гр какао на прах
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и заедно с маслото ги разтопете на водна баня до образуване на хомогенна смес.
В дълбока купа разбийте яйцата и захарта.
Прибавете на тънка струйка шоколадовата смес към разбитите яйца и разбъркайте добре.
Пресейте брашното и какаото и ги смесете. Добавете ги на два или три пъти към шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.
Изсипете сместа в 4 намазани с мазнина формички за суфле или други огнеупорни купички.
Печете в предварително загряла на 220 градуса фурна, около 10 минути.
Сервирайте суфлето леко охладено.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
много изкусителен десерт,не съм правила до сега а това е голяма грешка за шокохолик като мен !!!
ОтговорИзтриванехубава нова седмица
поздрави
Благодаря, miriams28! Аз също не бях приготвяла до сега суфле, това е първият ми опит.Суфлето е наистина един вълшебен десерт, който препоръчвам на шокохолици :)))
ИзтриванеСърдечен поздрав и от мен!
Мисля, че в списъка с продукти липсва количеството на брашното. От доста време се каня да направя такива кексчета, но все не събирам смелост. :) Твоите изглеждат много апетитно.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Светлана, много ти благодаря за напомнянето, че съм пропуснала брашното. Веднага го коригирах! Късно вечерта качвах рецептата, след като я изпробвах и в бързината съм го пропуснала. А за направата на суфлето не се притеснявай! Стават много лесно и бързо.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица! :)))
Страхотно предложение, Надя! Суфлето изглежда много вкусно. А щом е с шоколад - истинска фантазия! :) Благодаря за рецептата! Хубава вечер! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи, Дани!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав! :)))
Невероятни са, поздравления! Да попитам нещо само - 65 гр. брашно нали? И после лесно ли се обръщат в чиния? Хубави почивни дни! :)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Микаела!
ИзтриванеДа, 65 гр. брашно, а суфлето се сервира в купичката, в която е приготвено и не се обръща. Хубав ден! :)