Необходими продукти:
200 гр. замразени или бланширани тигрови скариди
20 гр. масло
чили сос или Табаско
сол на вкус
сокът на половин лимон
Необходими продукти за соса:
1 супена лъжица кетчуп
2 супени лъжици заквасена сметана
соев сос
Начин на приготвяне на скаридите:
Пуснете замразените ( бланширани) скариди във вряща подсолена вода за около 2-3 минути. Отцедете водата от тях.
В дълбок тиган разтопете маслото. Добавете 2 супени лъжици сок от прясно изцедения лимон.
Прибавете сол на вкус и няколко капки от чили соса. Разбъркайте добре и добавете скаридите.
Пържете скаридите около 2-3 минути, докато се позачервят и от двете страни. По време на пърженето ги разбърквайте постоянно.
Извадете готовите скариди с решетъчна шпатула и ги поставете в чиния да се охладят.
Начин на приготвяне на соса:
В дълбока купа разбъркайте кетчупа, сметаната и соев сос на вкус, до образуване на хомогенна смес.
Сервирайте скаридите със сосчето, а също така и със зелена салата.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар