сряда, 27 юни 2012 г.

ДИП С АВОКАДО







Необходими продукти:

1 бр. добре узряло авокадо
100 - 150 гр. натрошено краве сирене ( може да замените с крема сирене)
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжица ситно нарязан пресен копър
черен пипер на вкус
сол на вкус
половин лимон

Начин на приготвяне:

Измийте авокадото. Разделете го с нож  на две половини и отстранете костилката.


С помощта на супена лъжица издълбайте месестата част и я сложете в кухненски блендер.


Нарежете лука и скилидките чесън на ситно. Добавете ги в блендера. Измийте лимона, разрежете го на две части и изтискайте половината лимон в блендера.


Нарежете копъра на ситно. Добавете го към авокадото. Прибавете черен пипер на вкус. Натрошете сиренете с вилица и също го изсипете в блендера.


Разбийте всичко с блендера до получаване на гладка кремообразна смес.  Опитайте сместа и ако е необходимо добавете сол.

С помощта на сладкарски пош шприцовайте получената смес в издълбаните кори на авокадото. Сервирайте дипа добре охладен с прясно препечени филийки. Може да комбинирате и със салата от домати и краставици.



ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))



Мммммм...страхотна разядка... :)))






Препоръки:

След като шприцовате сместа в едната издълбана кора може за използвате като капаче другата половина, за да съхраните свеж дипа в хладилник за няколко часа.


Увийте авокадото в найлоново фолио, преди да го поставите в хладилник.








 









Няма коментари:

Публикуване на коментар