понеделник, 28 май 2012 г.

ХРУПКАВИ ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА





Необходими продукти:

300 - 400 гр. пилешки гърди
200 гр. натурален царевичен корнфлейкс
1 яйце ( разбито)
сол
соев сос
щипка мащерка

Необходими продукти за соса:

кетчуп
майонеза

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на тънки филенца.  Измийте ги и ги отцедете от водата добре. Посолете филенцата на вкус и добавете около 1-2 супени лъжици соев сос.


Оставете ги в хладилник да се охладят за около 1/2 час, като покриете съда, в който са филенцата, с фолио.

В кухненски блендер изсипете корнфлейкса, щипка сол и щипка мащерка. Смелете на едро корнфлейкса и го прехвърлете в плитка чиния.

В дълбока чиния разбийте яйцето. Извадете охладените филенца от хладилника. Всяко от филенцата първо потопете в яйце, а след това оваляйте добре в корнфлейкса.


Наредете филенцата в широка чиния и ги поставете във фризера за 5 минути.


Постелете със сладкарска хартия за печене дъното на правоъгълна тава. Наредете филенцата на разстояние едно от друго.


Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 10 минути или докато се зачервят добре. Обърнете филенцата от другата страна и печете още 5 минути.


Сервирайте още топли със сос, който може да приготвите като разбъркате заедно равни количества кетчуп и майонеза.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))



 








петък, 25 май 2012 г.

ПУХКАВ ДОМАШЕН ТУТМАНИК





Необходими продукти:

1/2 кубче жива мая ( 22 гр.)
50 мл. хладка вода за разтваряне на маята
250 мл. топло мляко
80 мл. зехтин
1 чаена лъжичка сол
около 600 - 700 гр. бяло брашно ( колкото поеме за замесване на меко тесто)
50 гр. сирене ( за плънката, нарязано на 10 кубчета)

Необходими продукти за заливката:

3 броя яйца
100 гр. краве сирене ( настъргано на едро)
100 гр. кашкавал ( настърган на едро)

Начин на приготвяне:

В купичка разтворете маята с 50 мл. хладка вода. В дълбока купа пресейте брашното, направете кладенче и в него изсипете маята, солта, млякото и зехтина. Замесете меко тесто, което оставете на топло да втаса, да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на 10 равни части, от които оформете топки.


Нарежете 50 гр. сирене на 10 равни кубчета.


Върху всяка една от топките поставете по една от бучките сирене.


Прищипете краищата на топката, така че с тестото да обгърнете сиренето и да оформите отново топка.


Намажете с мазнина дъното на тава и поставете оформените топки на разстояние, така както е показано на снимката.


Оставете ги на топло да втасат, да удвоят обема си.


Начин на приготвяне на заливката:

Разбийте в купичка яйцата. Настържете на едро сиренето и кашкавала и ги добавете към яйцата.


Изсипете сместа равномерно върху вече втасалите топки.


Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 20 минути, докато отгоре се зачерви много добре.


Тутманикът е добре да се консумира още докато е топъл, но дори и да изстине ще си остане пухкав и много вкусен.



ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))













СЛАДОЛЕДЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА





Необходими продукти:

12 броя палачинки ( с диаметър 24-26 см.)
1 кутия подсладено кондензирано мляко ( 397 гр., Dutch lady)
500 мл. сладкарска сметана за разбиване
захар ( ако е необходимо, тъй като кондензираното мляко е много сладко)
какао на прах за поръсване на тортата

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте сметаната на пухкав крем. Добавете постепенно кондензираното мляко, като продължавате да разбивате. Опитайте крема на вкус и ако е необходимо добавете захар.

Сглобяване на тортата:

Използвайте форма с откопчаващо се дъно ( 24-26 см). Започвате подреждането на тортата като първо поставите най - отдолу палачинка. Заливате с част от крема. Пак поставяте палачинка и отново крем. Така редувате докато свършат палачинките и крема. Най - отгоре завършвате с крем. Със сладкарски шприц декорирайте тортата по Ваш избор. Поръсете с како на прах. Поставете формата във фризера. Най - добре е тортата да се консумира на следващия ден.


Извадете тортата поне 15 минути преди да я разрежете и консумирате.


ДА ВИ Е СЛАДКО И ПРИЯТНО РАЗХЛАЖДАЩО!!! :)))








































сряда, 23 май 2012 г.

МУСАКА С ТИКВИЧКИ





Необходими продукти:

250 - 300 гр. бял ориз
2 големи тиквички
1 морков ( нарязан на дребни кубчета)
1 зелена чушка ( нарязана на ситно)
3-4 стръка пресен лук
магданоз ( нарязан на ситно)
5-6 супени лъжици зептин ( олио)
1 супена лъжица млян червен пипер
млян черен пипер ( по желание)
сол на вкус

Необходими продукти за заливката:

2 броя яйца
4 супени лъжици брашно
150 гр. кисело мляко


Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в голяма тава.


Нарежете чушката, моркова, лука и магданоза на ситно. Добавете ги към тиквичките. Прибавете сол и черен пипер на вкус, червения пипер и зехтина ( олиото). Разбъркайте добре.


Залейте с хладка вода, така че почти да покрие тиквичките.


Печете на 200 градуса фурна, около половин час или докато оризът омекне. Ако е необходимо, по време на печенето добавете още вода.



Начин на приготвяне на заливката:

В купичка разбъркайте яйцата с помощта на вилица.


Разбъркайте и киселото мляко и го добавете към яйцата. Прибавете щипка сол и брашното като разбъркате всичко до получаване на гладка каша.



Изсипете получената смес върху вече запечените тиквички и върнете тавата във фурната. Печете около 10 - 15 минути, или докато заливката се зачерви добре.


Поднесете мусаката с българско кисело мляко.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))


































вторник, 22 май 2012 г.

ТРОЙНО ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК / CHOCOLATE CHEESECAKE





Необходими продукти за основата:

300 гр. какаови бисквити по желание
125 гр. краве масло ( разтопено)

Необходими продукти за пълнежа:

350 гр. шоколадова "Филаделфия" ( 2 кутийки от 175 гр.)



250 гр. Рикота
200 гр. заквасена сметана
3 броя средно големи яйца
100 гр. захар

Необходими продукти за заливката:

1 кутия ( 175 гр.) шоколадова "Филаделфия"

Ще Ви е необходима и форма със свалящо се дъно ( 25 см., а може и по-малка по размер)


Начин на приготвяне на основата:

В блендер смелете на ситно бисквитите и ги прехвърлете в дълбока купа. Разтопете маслото и го добавете към натрошените бисквити. Разбъркайте с лъжица добре и прехвърлете във формата за чийзкейк.


С помощта на супена лъжица заравнете добре ( като притискате) сместа по дъното на формата.


Така приготвената основа запечете за 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Начин на приготвяне на пълнежа:

В дълбока купа разбийте шоколадовото крема сирене и Рикотата.


Прибавете захарта, а след това и заквасената сметана и разбийте до хомогенност.


Добавете едно по едно яйцата и разбийте добре.



Изсипете сместа върху вече запечената и охладена основа.


Поставете формата в по-голяма тава и печете чийзкейка на 170 градуса, около 45-50 минути. Краищата на чийзкейка да са леко зачервени, а центърът да стои леко влажен.


С помощта на остър нож отлепете внимателно страните на чийзкейка от формата и го оставете да изстине. Поставете го в хладилник за 3-4 часа, а най-добре цяла нощ, като го покриете с найлоново домакинско фолио. Вече охладен го намажете с 1 кутия ( 175 гр.) шаколадова "Филаделфия" и гарнирайте с плодове по избор.



Получи се едно невероятно, много шоколадово изкушение, което си заслужава да опитате!!!



ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))