събота, 7 април 2012 г.

ЦЕЛУВКИ / KISSING




Необходими продукти:

2 белтъка
6 супени лъжици захар

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте белтъците със захарта до получаване на гъст сняг. Сместа трябва да е толкова гъста, че да образува връхчета, които да не падат.


С помощта на сладкарски пош или шприц оформете малки розички върху сладкарска хартия, поставена в голяма тава

Печете в предварително загрята на 100 градуса фурна, около 1 час. Ако искате да придобият леко карамелен цвят, увеличете фурната през последните 5 минути на 150 градуса.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))


Препоръки:

1. Купата, в която ще разбивате белтъците, трябва да е абсолютно суха! Това се отнася и за бъркалките на миксера.
2. Преди да започнете да разбивате белтъците, ги загрейте със захарта на водна баня. Така ще станат по-устойчиви. В по-голяма купа сипете гореща вода и в нея поставете съда, в който ще разбивате белтъците.

3. Ако 6 лъжици захар не са достатъчни, за да се сгъстят белтъците, увеличете захарта с още една супена лъжица.





Няма коментари:

Публикуване на коментар