Необходими продукти за еклерите:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
4 яйца
щипка сол
Необходими продукти за крема:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 жълтъка
7 супени лъжици брашно
1 ванилия
Начин на приготвяне на еклерите:
В дълбок съд поставете да заврят водата, олиото и щипката сол. След това добавете брашното като бъркате енергично няколко минути, докато сместта се сгъсти. Оставете сместта да изстине. След това добавете едно по едно яйцата и разбъркайте дабре до получаване на хомогенна смес. С помощта на чаена лъжичка гребнете част от сместта и поставете в тава, покрита със сладкарска хартия.
Между еклерите оставяйте разстояние, защото при печенето те се надуват. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути, докато се зачервят.
Изстинали се пълнят с ванилов крем, с помощта на сладкарски шприц.
Между еклерите оставяйте разстояние, защото при печенето те се надуват. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути, докато се зачервят.
Изстинали се пълнят с ванилов крем, с помощта на сладкарски шприц.
Ако не разполагате със сладкарски шприц може да разрежете всеки еклер напречно и с помощта на чаена лъжичка да ги напълните с крем.
Ако желаете може да напълните еклерите със някакво сладко по Ваш избор.
Начин на приготвяне на крема - моля, кликнете върху приложения линк:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2697497805487533704#editor/target=post;postID=144096670244415411
Готовите еклери се поръсват с пудра захар или топинг по желание.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар