петък, 30 март 2012 г.

ЕКЛЕРИ




Необходими продукти за еклерите:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
4 яйца
щипка сол

Необходими продукти за крема:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 жълтъка
7 супени лъжици брашно
1 ванилия

Начин на приготвяне на еклерите:

В дълбок съд поставете да заврят водата, олиото и щипката сол. След това добавете брашното като бъркате енергично няколко минути, докато сместта се сгъсти. Оставете сместта да изстине. След това добавете едно по едно яйцата и разбъркайте дабре до получаване на хомогенна смес. С помощта на чаена лъжичка гребнете част от сместта и поставете в тава, покрита със сладкарска хартия.



 Между еклерите оставяйте разстояние, защото при печенето те се надуват. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 30 минути, докато се зачервят.


Изстинали се пълнят с ванилов крем, с помощта на сладкарски шприц.


Ако не разполагате със сладкарски шприц може да разрежете всеки еклер напречно и с помощта на чаена лъжичка да ги напълните с крем.


Ако желаете може да напълните еклерите със някакво сладко по Ваш избор.



Начин на приготвяне на крема - моля, кликнете върху приложения линк:
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2697497805487533704#editor/target=post;postID=144096670244415411

Готовите еклери се поръсват с пудра захар или топинг по желание.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))





















Няма коментари:

Публикуване на коментар