Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
2 жълтъка
7 супени лъжици брашно ( да не са много пълни)
1 ванилия или няколко капки ванилова есенция
Начин на приготвяне:
От студеното мляко отделяме 1 чаена чаша. Останалото мляко се загрява до кипване заедно със захарта. Жълтъците се разбиват заедно с брашното и отделеното мляко на гладка каша.
Кашата се разрежда с част от горещото мляко и при непрекъснато разбъркване се изсипва в съда с врящото мляко.
Разбърква се непрекъснато до сгъстяване на крема. За целта най-добре е да се използва дървена лопатка. Добавя се ванилията.
Кашата се разрежда с част от горещото мляко и при непрекъснато разбъркване се изсипва в съда с врящото мляко.
Разбърква се непрекъснато до сгъстяване на крема. За целта най-добре е да се използва дървена лопатка. Добавя се ванилията.
Препоръка:
1. Ако решите да сложите и двата белтъка от яйцата в крема, то първо изчакайте кремът да се охлади. След това към него прибавете разбитите с 2 суп. лъж. захар белтъци.
2. Този крем може да се използва при торти, еклери, фунийки и други сладкиши, за които е необходим крем.
3. Този крем може да се превърне и в какаов, ако към брашното прибавите и какао. То тогава брашното ще бъде 6 суп. лъжици, а какото 1 суп. лъжица.
4. Ако решите да го превърнете в шоколадов прибавете към крема 50 - 100 гр. млечен или натурален шоколад.
4. Ако решите да го превърнете в шоколадов прибавете към крема 50 - 100 гр. млечен или натурален шоколад.
.
Направих това кремче.Нямах шоколад или черешка но пак стана страхотно.Надя,благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че кремчето се е харесало. Благодаря за отзива!
Изтриване