Рецептата, която ще ви представя е без характерните за мен подробни снимки на приготвянето, тъй като нямах намерение да я публикувам и не си направих труда да снимам. Но промених решението си, след като хапнах първата...и втората...и N- на брой соленка :))) Снимките също не са сполучливи, но затова пък соленките са...ммммм....просто неустоими. А ето и най-икономичната и лесна за приготвяне рецепта:
1 яйце
1 чаена чаша натрошено сирене
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка сол
брашно колкото поеме за замесване на меко тесто
1 яйце за намазване
мерудия за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата. Добавете олиото, сиренето, солта и разбъркайте добре. Пресейте около 3 чаени чаши брашно омесете и постепенно добавяйте още брашно, докато замесите меко тесто. Полученото тесто разделете на две топки и всяка една разточете на кора с дебелина около 0,5-0,7 см. Изрежете от тестото форми по ваш избор и ги поставете в намазана с мазнина тава. Намажете повърхността с разбито яйце и поръсете с мерудия. Печете в предварително загрята на 200-210 градуса фурна, до леко зачервяване.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ! :)))
Нещо не се получи с тази рецепта за соленки.Мисля че олиото е много.Направих ги но не бухнаха дори сложих близо 4 чаши брашно въпреки че пише 3,но пак беше мазно тестото.Може ли да коментирате.
ОтговорИзтриванеСъжалявам, че не са се получили при Вас, но това, което виждате на снимките е резултат от рецептата, която съм написала. По принцип се получава маслено тесто, а когато то е на топло много бързо омеква и е необходимо да се стегне първо в хладилник.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Забравих да отбележа, че количеството на брашното не е 3 чаени чаши, а толкова колкото е необходимо за замесване на меко тесто, което може да се разточва.
ОтговорИзтриване