неделя, 2 март 2014 г.

ПИЛЕ С КАРТОФИ В ГЮВЕЧ





Необходими продукти:

пилешко месо (по избор - филе или от бутче)
картофи
домати
грах
тиквички
млян червен пипер
сол
зехтин или олио
магданоз
чубрица

Не давам точни пропорции, тъй като те ще зависят от големината на гювеча. Оставям на вас да прецените  какви количества на продуктите да използвате.

Начин на приготвяне:


Измийте и нарежете пилешкото на средни по големина късове. Измийте доматите и ги нарежете на големи парчета. Измийте, обелете и нарежете на големи парчета тиквичките. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едро. Всичко това изсипете в гювеча. Добавете граха, сол на вкус, ситно нарязания магданоз, чубрицата и мазнината. Налейте вода в гювеча, така че почти да покрие всичко. Печете във фурна на 170 градуса, първоначално на отворен капак.


 След като гювеча поври около 10-15 минути можете да покриете с капак и така до готовност.  Аз лично предпочитам да бъде комбинация между печено и варено и затова в по-голямата  част  на готвенето не поставям капака.



ПРИЯТЕН АПЕТИТ! :)))










Няма коментари:

Публикуване на коментар