Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
2 яйца
150-200 гр сирене
5 пълни супени лъжици царевично брашно
копър
черен пипер
сол
За млечния сос: кисело мляко, 2-3 скилидки чесън, сол
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете тиквичките. Настържете ги на ситно и ги посолете. Отцедете ги добре.
Добавете натрошеното сирене.
Прибавете копър и черен пипер на вкус.
Изсипете брашното и разбъркайте добре сместа.
Със супена лъжица загребвайте от сместа и пържете тиганиците в силно загрята мазнина.
Млечния сос пригответе като разбиете кисело мляко със счукани скилидки чесън и сол на вкус.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
sega shte opitam i shte pisha komentar za tikvichkite?Imam samo edin vupros kak izcejdash tikvichki ako mojesh da mi opishesh podrobno tui kato sum nova gotvachka v kuhniata na mama :)
ОтговорИзтриванеЗдравей, надявам се отговорът ми да не е закъснял. Настърганите тиквички можеш да отцедиш по няколко начина: в гевгир(но става бавно), можеш да използваш чист тензух или с ръка.
ИзтриванеПоздрави!
Здравейте,
ОтговорИзтриванеИска ми се да направя тази рецепта, но като комбинирам тиквичките с варени картофи и да се получи нещо като зеленчуково кюфте. За целта трябва ли да сваря тиквичките?
Благодаря предварително.
Поздрави!
Здравейте, по мое мнение, не трябва да се варят тиквичките, тъй като те са по-крехки от картофите. Очаквам да споделите резултата с мен и моите читатели.
ИзтриванеСърдечен поздрав! :)))
Здравейте,
ИзтриванеПослушах Ви и не ги сварих, получиха се много приятни зеленчукови кюфтенца. Комбинирани с чеснов сос бяха направо разкошни. Благодаря за добрата идея и за бързия отговор :)
Поздрави!
Благодаря за отзива! Радвам се, че сте спазили препоръките ми и че те са били с успешен резултат.
ИзтриванеСърдечен поздрав! :)))