понеделник, 24 септември 2012 г.

СУТЛЯШ







Необходими продукти за 6 порции:

1 чаена чаша ориз

1 литър пълномаслено мляко


4 супени лъжици захар
1 супена лъжица безсолно краве масло



1 ч.чаша = 240 мл


Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера разтопете маслото на бавен огън.


 Измийте и отцедете добре ориза.


Запържете го за кратко в маслото, като разбърквате интензивно.  Използвайте за тази цел лъжица или дървена лопатка.


Налейте млякото и разбъркайте добре.

 

Добавете захарта и отново разбъркайте. Похлупете тенджерата с капак и оставете оризът да се вари на най-ниска степен около 30 минути. Разбърквайте от време на време. Сутляшът е готов, когато оризът е добре сварен, а консистенцията му е кремообразна.


Още топъл го разпределете в купички, оставете го да изстине напълно и го поставете в хладилник. 


Сервирайте добре охладен. Преди сервиране поръсете с канела.




ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))



















1 коментар:

  1. благодаря за хубавата рецепта стана наистина много вкусно но аз сложих една чаена чаша захар тъй като го обичам да е по сладко и една ванилия за аромат

    ОтговорИзтриване