Необходими продукти за 6 порции:
1 чаена чаша ориз
1 литър пълномаслено мляко
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица безсолно краве масло
1 ч.чаша = 240 мл
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера разтопете маслото на бавен огън.
Измийте и отцедете добре ориза.
Запържете го за кратко в маслото, като разбърквате интензивно. Използвайте за тази цел лъжица или дървена лопатка.
Налейте млякото и разбъркайте добре.
Добавете захарта и отново разбъркайте. Похлупете тенджерата с капак и оставете оризът да се вари на най-ниска степен около 30 минути. Разбърквайте от време на време. Сутляшът е готов, когато оризът е добре сварен, а консистенцията му е кремообразна.
Още топъл го разпределете в купички, оставете го да изстине напълно и го поставете в хладилник.
Сервирайте добре охладен. Преди сервиране поръсете с канела.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
благодаря за хубавата рецепта стана наистина много вкусно но аз сложих една чаена чаша захар тъй като го обичам да е по сладко и една ванилия за аромат
ОтговорИзтриване