неделя, 12 август 2012 г.

ВИТИ БАНИЧКИ






Необходими продукти:

1 пакет точени кори за баница
4 броя яйца
около 500 гр. сирене
около 30 мл. олио ( за намазване на корите)

Начин на приготвяне:

Намажете обилно с олио дъното и стените на тава ( 30-32 см), с помощта на сладкарска четка.


 Разстелете корите върху найлона, в който са увити и изсипете в купичка олиото, за да ви е по-лесно при намазването.


В дълбока купичка разбийте яйцата с вилица и добавете натрошеното сирене. Разбъркайте добре.


Всяка от корите намазвайте обилно с олио, с помощта на четка.


Поставете малка част от плънката на 3-4  см. от края на дългата страна.


Завийте на руло кората.


Завийте всяко от рулата на розички и ги поставете плътно една до друга в тавата.


Намажете повърхността на баничките с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.


Печете на най- долна решетка, тъй като отгоре баничките ще се изпекат по-бързо отколкото от долу. Ако отгоре са се изпекли по - бързо отколкото от долу, то тогава изключете горния реотан на фурната и продължете да печете само от долу до готовност. Готовите банички намажете с бучка масло и сервирайте още докато са топли.


Получиха се едни ароматни и с хрупкава коричка вити банички, които прекрасно се допълниха с чаша айран.





ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))









2 коментара:

  1. Чудесни са, Наде! Много ми допада идеята за навиването на охлювче.
    Хубав следобед :)

    ОтговорИзтриване