петък, 6 юли 2012 г.

ОРЕХОВКИ





Много често в рецептите използвам само жълтъците на яйцата, а белтъците остават и се чудя какво да ги правя. В такива случаи или правя целувки или ореховки.

Необходими продукти за 16 броя ореховки:

2 белтъка
4 супени лъжици захар
10 супени лъжици смлени орехи

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте белтъците, като постепенно добавите и захарта. Разбивайте докато белтъците се превърнат на сняг с твърди върхове. Добавете смлените орехи и разбъркайте добре сместа. Покрийте с хартия за печене дъното на тава. С помощта на супена лъжица изсипвайте сместта върху хартията, като оформяте топчета с големината на орех или малко по - големи.


Печете в предварително загрята на 150 градуса фурна, за около 1/2 час или докато ореховките придобият лек кафеникав цвят.



Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят в тавата. Готови са за консумация веднага след като изстинат.


ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
























Няма коментари:

Публикуване на коментар