Необходими продукти:
4 броя средно големи яйца
60 гр царевично нишесте
60 гр брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер ( пълна)
100 гр млечен шоколад
100 гр безсолно краве масло
100 гр захар
сладко от праскови ( с парченца) или от кайсии
100 гр бял шоколад
100-150 гр заквасена сметана
Начин на приготвяне:
В купа смесете пресятото брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Разбъркайте ги добре.
Разтопете на водна баня млечния шоколад и го оставете да се поохлади.
В дълбока купа разбийте маслото със захарта на пяна. Добавете едно по едно яйцата, като разбивате на най-висока степен.
Прибавете разтопения шоколад и разбийте добре сместа. Добавете половината от пресятото брашно, какао и бакпулвер и разбийте сместа на ниска степен.
Добавете 2 супени лъжици сметана и разбийте отново. Изсипете останалото брашно и какао и разбъркайте до хомогенност.
Изсипете сместа в намазана с мазнина правоъгълна тава ( аз използвах тази от фурната) и печете блата около 25 минути или докато забодена клечка излезе суха.
Оставете блата, така както е в тавата, да изстине напълно. С помощта на чаша ( диаметър на чашата по ваш избор) или метален ринг, изрежете кръгове, така че за всяка пастичка да има по три кръга ( блата).
Пасирайте сладкото от праскови и слепете с него по три блата. Поставяйте между блатовете по една пълна чаена лъжичка от пасираното сладко.
В тиган леко загрейте една пълна супена лъжица от сметаната и добавете начупения на парчета бял шоколад. Разбъркайте до хомогенност, като сместа не бива да завира!
С получената смес залейте всяка една от пастичките, като оставяте сместа да се разлее небрежно по страните.
Оставете ги да се охладят и ги приберете в хладилник, за да стегне шоколада. Отгоре гарнирайте с парченца праскови от сладкото.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
А това е разрез на тортичките: