Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

четвъртък, 22 ноември 2012 г.

САЛАТА ОТ ДОМАТИ И ОЩЕ НЕЩО...






В тази рецепта няма да давам точни пропорции, а само като идея какви продукти да сложите. 


Необходими продукти:

домати
печени зелени чушки
маслини
червен лук ( по желание)
сол на вкус
оцет на вкус
зехтин на вкус


Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете доматите на парчета. Обелете печените чушки и ги нарежете на тънки ивички. Обелете, измийте и нарежете лука на тънки шайби. Посолете на вкус и разбъркайте добре зеленчуците. Добавете зехтин и оцет на вкус.



Салатката прекрасно се съчетава с ракийка :))) Наздраве!




ДОБЪР АПЕТИТ!!! :)))





ПАСТИЧКИ С ДВА ВИДА ШОКОЛАД И СЛАДКО ОТ ПРАСКОВИ






Необходими продукти:

4 броя средно големи яйца
60 гр царевично нишесте
60 гр брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер ( пълна)
100 гр млечен шоколад
100 гр безсолно краве масло
100 гр захар
сладко от праскови ( с парченца) или от кайсии
100 гр бял шоколад
100-150 гр заквасена сметана


Начин на приготвяне:


В купа смесете пресятото брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Разбъркайте ги добре.


Разтопете на водна баня млечния шоколад и го оставете да се поохлади.
В дълбока купа разбийте маслото със захарта на пяна. Добавете едно по едно яйцата, като разбивате на най-висока степен.


Прибавете разтопения шоколад и разбийте добре сместа. Добавете половината от пресятото брашно, какао и бакпулвер и разбийте сместа на ниска степен.


Добавете 2 супени лъжици сметана и разбийте отново. Изсипете останалото брашно и какао и разбъркайте до хомогенност.


Изсипете сместа в намазана с мазнина правоъгълна тава ( аз използвах тази от фурната) и печете блата около 25 минути или докато забодена клечка излезе суха.


Оставете блата, така както е в тавата, да изстине напълно. С помощта на чаша ( диаметър на чашата по ваш избор) или метален ринг, изрежете кръгове, така че за всяка пастичка да има по три кръга ( блата).


Пасирайте сладкото от праскови и слепете с него по три блата. Поставяйте между блатовете по една пълна чаена лъжичка от пасираното сладко.



В тиган леко загрейте една пълна супена лъжица от сметаната и добавете начупения на парчета бял шоколад. Разбъркайте до хомогенност, като сместа не бива да завира!


С получената смес залейте всяка една от пастичките, като оставяте сместа да се разлее небрежно по страните.



Оставете ги да се охладят и ги приберете в хладилник, за да стегне шоколада. Отгоре гарнирайте с парченца праскови от сладкото.




ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))




А това е разрез на тортичките: